La nostra història

Il·lusions Solidàries comença la seva activitat l’any 2011 i es constitueix formalment el 2012 com a associació, gràcies a l’empenta d’un grup de professionals vinculats al tercer sector. Es va detectar una necessitat no coberta i vam veure una oportunitat. 

Treballem en un projecte circular basat en la recollida, restauració i reutilització de joguines personalitzades de segona mà. A través de la promoció de valors com el consum responsable, el reciclatge, la reutilització i la solidaritat, vam començar a fer camí per garantir la igualtat d’oportunitats i el dret al lleure per a la infància en situació d’exclusió social. 

Els nens i nenes en risc d’exclusió es troben en una situació de desavantatge, ja que el seu context no afavoreix que puguin desenvolupar totes les seves habilitats i capacitats. El joc i l’oci tenen un paper rellevant en la funció socioeducativa, i és important que hi tinguin accés, també a través de materials i elements que el facilitin. Des d’Il·lusions Solidàries volem aportar el nostre gra de sorra perquè aquests nens i nenes tinguin accés a joguines, puguin jugar i gaudir de la il·lusió i els aprenentatges vitals derivats del joc. 

El nostre projecte es basa en la solidaritat, el voluntariat i el treball en xarxa. Gràcies a la solidaritat de la ciutadania, realitzem la recollida de joguines de segona mà. Gràcies al nostre equip de voluntariat, netegem i restaurem les joguines per tal que aquestes tinguin una segona vida, i gràcies a la coordinació amb les entitats socials del territori, fem que aquestes joguines arribin a qui més ho necessita.

Des de l’inici de la nostra acció mantenim un creixement sostingut. El primer any d’activitat vam recollir i restaurar 100 joguines, que vam entregar a 100 nens i nenes. El 2019 vam obtenir el reconeixement d’associació amb utilitat pública. El 2021 vam recollir més de 16.000 joguines, que vam entregar a més de 4.700 nens i nenes en situació de vulnerabilitat.ç

El nostre equip

Il·lusions Solidàries és un projecte basat en el voluntariat. Ens organitzem i treballem per a arribar cada any a més nenes i nens, i per fomentar el reciclatge i el consum responsable.
Silvia com a presidenta, Inés  com a fundadora i ànima de l’entitat, junt amb la Mercedes, l’Ana i l’Albert, son el nucli del equip de voluntariat. Gràcies a elles tenim mans i ments pensants que ens ajuden amb la difusió, amb la comptabilitat, amb la mateixa restauració de joguines, amb la coordinació del projecte… 

Els nostres aliats

També ens coordinem amb més de 40 entitats socials; treballem conjuntament per a les joguines i la il·lusió del joc arribin a tots els nens i nenes.