El nostre projecte

Treballem per a fer arribar la il·lusió del joc i de la lectura al major nombre possible de nens i nenes en risc d’exclusió social. Recuperar la il·lusió contribueix al desenvolupament personal, a la relació amb altres nens i nenes, fet que els ajuda a evolucionar i a resoldre situacions a la vida. Tots els nens i nenes tenen dret a jugar, la il·lusió d’una nova joguina i les estones compartides amb infants de la seva edat els permet desenvolupar el joc simbòlic i passar bones estones, lliures de preocupacions. Els nens necessiten ser nens.

Recollim jocs, llibres infantils i disfresses de segona mà, amb la finalitat de restaurar-los i deixar-los com nous; després en fem entrega a famílies que ho necessiten i a les entitats públiques i privades que atenen a nens i nenes en risc d’exclusió social.

Al llarg de la nostra trajectòria hem creat una gran xarxa de solidaritat amb les entitats dedicades a famílies i nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Centres cívics de barris empobrits, centres de menors no acompanyats, presons de dones, entitats que atenen a dones víctimes de violència… Totes aquestes entitats es coordinen amb nosaltres i ens fan arribar les seves necessitats. Nosaltres els hi proporcionem les joguines perquè les facin arribar a qui més ho necessita.

Sensibilitzem a les famílies i a la societat en general sobre el consum responsable, la necessitat del reciclatge, alhora que impulsem la cultura de la reutilització. El gruix del nostre projecte es basa en la reutilització de joguines, disfresses i llibres infantils per tal de donar-li una segona vida, reduint així els residus de la ciutat i promovent una cultura de sostenibilitat.

També volem explicar la nostra col·laboració amb la gent gran, projecte que ens fa especial il·lusió. Realitzem una sèrie de tallers amb lògica de doble guany. Són tallers on es revaloren les habilitats de les dones grans en costura, concretament teixint. Fem tallers on es creen les robetes i vestits de les nines que reciclem. Les dones grans ens ajuden dedicant el seu temps, fent roba nova per a les nostres joguines, i nosaltres estem agraïdíssimes que ens dediquin el seu temps, i visibilitzem la seva contribució a la societat. Les nostres joguines tenen unes robes espectaculars!

Finalment, realitzem col·laboracions amb entitats d’ajuda a la infància en altres països. Si bé no es un projecte regular al llarg del l’any, realitzem col·laboracions puntuals amb entitats com Shanic, a Guinea Equatorial, Fohuso a Tanzània i Aide à l’Enfance Démunie a Burkina Fasso. Els hi fem arribar material escolar i joguines reciclades, perquè els nens i nenes de tot el món tenen dret a jugar!